Wel wordt er nog flink aan de oplossing gesleuteld. Ontwikkelaars maken overuren om Business ByDesign 'slanker' te maken en de complexiteit eruit te halen. Daartoe wordt naar verluid alle Netweaver-technologie eruit gesloopt. Dat is de bedrijfsleiding op veel interne kritiek komen te staan, zo zeggen Duitse media. Netweaver-technologie maakt het eenvoudiger voor SAP-applicaties om met programma's van andere leveranciers samen te werken.

Te zwaar gebleken

Tegenargument is dat Business ByDesign in de afgelopen twee jaren van testen bij een select aantal klanten duidelijk te zwaar is gebleken. Diverse technische problemen hebben ervoor gezorgd dat het ERP-pakket twee jaar te laat op de markt verschijnt. Daarnaast heeft de ontwikkeling van Business ByDesign volgens schattingen een tot anderhalf miljard euro gekost. Verdere details over de marktintroductie wil SAP pas in januari geven.

Volgens IDC-analist David Bradshaw heeft de Duitse softwareproducent een fundamentele fout gemaakt bij de ontwikkeling van de SaaS-oplossing. Hij stelt dat de software elke SAP-klant op een eigen bladeserver draait. Dat zorgt voor schaalbaarheidsproblemen en voor beheerproblemen; SAP moet namelijk elke update voor elke server uitrollen.

Bron: Channelworld.