Imation verzoekt de rechtbank de rechten van Imation opnieuw te bevestigen wat betreft wederzijdse licentieruil op het gebied van verschillende optische producten, waaronder beschrijfbare en herschrijfbare cd- en dvd-schijfjes, op basis van een bestaande overeenkomst tussen Imation en Philips.

In oktober 2006 ondernam Imation een soortgelijke actie. Philips en Imation besloten daarop via onderhandelingen het conflict op te lossen. Imation trok haar verzoek in zonder afstand van het recht te doen, terwijl de discussies doorgingen. Aangezien de onderhandelingen mislukten, heeft Imation de zaak weer aanhangig gemaakt.

Dankzij de 'cross-licensing'-overeenkomst met Philips kan Imation diverse optische-mediaproducten maken en laten maken, waaronder cd- en dvd-schijfjes. Op basis van de rechten voor wederzijdse licentieruil van Imation onder de bestaande overeenkomst, vraagt Imation de rechtbank een einde te maken aan de recente pogingen van Philips om de zakelijke contacten tussen Imation en haar klanten en leveranciers te belemmeren.