De twee kemphanen hebben een schikking getroffen waarmee alle rechtszaken tussen beide van de baan zijn. De partijen zijn overeengekomen dat Apple 100 miljoen dollar betaalt voor het gebruik van patenten van Creative. Creative zal op zijn beurt later dit jaar producten maken die het label 'Made for Ipod' krijgen.

In mei klaagde Creative Apple in de Verenigde Staten aan omdat het navigatiemenu van de Ipod teveel zou lijken op die van zijn eigen mp3-spelers, de Zen en de Nomad. Apple heeft met de Ipod en de Ipod Nano patentnummer 6.928.433 geschonden dat op 9 augustus 2005 aan Creative werd toegekend, zo stelde het bedrijf in zijn aanklacht.

Creative eiste van de rechter een schadevergoeding voor de patentschending en een verkoop- en invoerverbod van de Ipod in de VS.

Apple sloeg vervolgens terug en klaagde Creative aan. Begin juni startte Apple nog een tweede rechtszaak tegen Creative wegens patentschending. De manier die Creative gebruikt om data van een pc naar een mp3-speler over te brengen en het soort icoontjes waarmee de bestanden op de computer worden opgeslagen, zou door Apple gepatenteerd zijn.

Toen werd al gedacht dat Apple en Creative in gesprek waren om tot een schikking te komen.