Ziggo heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt. Terwijl het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar nog 14,5 miljoen euro verlies leed, lijkt het tij te zijn gekeerd sinds de beursgang in maart. Het bedrijft meldt een nettowinst van 64.4 miljoen euro; in dezelfde periode vorig jaar was de winst nog 7,4 miljoen euro..

Schuldpositie neemt wat af

Bovendien ziet Ziggo het aantal zakelijke klanten weer wat groeien en heeft inmiddels bijna de helft van alle klanten een alles-in-één pakket afgesloten. De kabelaar die sinds maart beursgenoteerd is, ziet daarmee zijn schuldpositie afnemen. De nettoschuld is inmiddels teruggebracht tot 3,03 miljard euro. Eind vorig jaar was dit nog 3,23 miljard. Daardoor hoeft het bedrijf tevens minder rente te betalen over de schuld.

Het grootste kabelbedrijf van Nederland heeft in 56 procent van Nederland verbindingen lopen en is nog altijd bezig met zijn missie om televisie-on-demand op alle platformen aan te bieden. De televisie-app op iPhone en iPad is inmiddels uitgebreid naar 14 zenders. Woordvoerder Erik van Doeselaar: “Een pakket van televisie, internet en telefonie blijft populair. Inmiddels heeft 47% van onze klanten een alles-in-één pakket."

Iets meer zakelijke klanten

Daarnaast blijft Ziggo zich in de zakelijke markt voor datacommunicatie en breedbanddiensten vooral op eenmanszaken en MKB richten en kon ook daar een kleine stijging noteren. “Op de zakelijke markt hebben we er in het tweede kwartaal 3300 klanten bijgekregen, waardoor we nu 30.100 zakelijke klanten bedienen", laat Van Doeselaar in een toelichting weten.