Dat meldt Ars Technica. Het wifi-wetsvoorstel moet consumenten waarschuwen voor de gevaren van onbeschermde draadloze netwerken. Vanaf 1 oktober 2007 moet alle apparatuur voor draadloze thuisnetwerken, voorzien zijn van een waarschuwingssticker of een melding in het instellingenvenster van de randapparatuur.

In de waarschuwingstekst moet vermeld staan hoe gebruikers hun draadloze netwerk met een wachtwoord kunnen beveiligen, zo meldt Ars Technica. "Dan zullen het waarschijnlijk geen kleine stickers zijn", merkt de nieuwssite ludiek op. "Elektronische bescherming van persoonlijke informatie is zeer belangrijk omdat identiteitsdiefstal steeds vaker voorkomt", aldus Schwarzenegger in een verklaring.

De voormalige acteur en Mister Universe tekende de wifi-wet om de privacy van inwoners van Californië te beschermen, maar stemde niet in met een wetsvoorstel dat de vrijheid van de overheid moet beperken in het gebruik van rfid-technologie in identiteitsbewijzen.

De gouverneur voerde als reden aan dat het doorvoeren van staatsregelgeving weinig nut heeft, voordat de regering landelijke regels opstelt. Bovendien vindt Schwarzenegger dat een privacywaarborg voor gebruik van rfid-chips de mogelijkheden van Californische overheidsdiensten 'onnodig kan beperken', zo meldt Ars Technica.

De nieuwssite zegt dat er een grote kans is dat waarschuwingsstickers op wifi-apparatuur in de hele VS verplicht zullen worden, omdat Californische wetten vaak als precedent voor nationale regelgeving gelden.