CEO Darl McBride wijst in de verklaring op de afnemende verkopen van Unix-licenties. Volgens de topman ligt die daling vooral aan de opkomst van Linux. Op dit moment heeft het bedrijf een schuld van twee miljoen dollar.

Opmerkelijk genoeg benoemt McBride niet alleen RedHat, Sun Microsystems en IBM als belangrijkste distributeurs, maar ook Microsoft. Onduidelijk daarbij is of het bedrijf verwijst naar het samenwerkingsverband met Novell.

Novell heeft als gevolg van een rechtelijke uitspraak geld tegoed van SCO voor de rechten op Unix. Tijdens een hoorzitting voor de rechter over het uitstel van betaling maakte de Linux-bouwer duidelijk dat zij verwachten dat SCO de schuld wel gaat betalen.

Doorstart

Tijdens de zitting werden geen grote beslissingen genomen, maar werd wel duidelijk dat het bedrijf toestemming krijgt om tijdelijk administratief personeel in te huren. Daarvoor heeft de rechter een voorziening van 20.000 dollar getroffen.

Voor SCO is dat belangrijk, want het bedrijf denkt nog wel een toekomst in de markt te hebben. Een medewerker van de website Groklaw hoorde na de zitting van McBride dat het bedrijf zich gaat richten op mobiele technologie. SCO Mobile zou het kunnen opnemen tegen onder andere Microsoft en RIM, de makers van de BlackBerry.