De handel in de aandelen is afgelopen donderdag gestaakt. Het is nu veel lastiger voor beleggers om aandelen SCO te kopen of verkopen. De koers van het aandeel kelderde op donderdag met 38 procent naar 11 dollarcent, waarmee de onderneming nog $1,9 miljoen waard is. Op het hoogtepunt van zijn juridische offensief had SCO een waardering van zo'n 400 miljoen dollar.

De verwijdering van de Nasdaq heeft geen invloed op de afhandeling van de surseance van betaling. In afwachting van de surseance zijn echter wel alle rechtszaken van en tegen de onderneming tijdelijk stopgezet.

Linux claim

SCO is vooral bekend omdat het jarenlang claimde dat het de auteursrechten op het Unix besturingssysteem bezat, en dat code daarvan zonder toestemming in Linux was beland. De firma heeft daarom diverse bedrijven waaronder IBM en Linux gebruikers aangeklaagd en eiste miljarden dollars aan schadevergoeding.

Eerder dit jaar wees een Amerikaanse rechter de SCO-claim van de hand. SCO had de rechten namelijk ook gekocht van Novell, en die was nog altijd de officiële eigenaar. SCO moet Novell bovendien nog tientallen miljoenen dollars aan achterstallige licenties betalen.

Nasdaq had al enkele malen eerder gedreigd met een zogenaamde de-listing, omdat de koers van het aandeel onder de grens van 1 dollar was gedoken.