Techblog TechCrunch ontdekte een map getiteld "chromeos" in de map van Chromium, de developersversie van de Google Chrome browser voor Mac OS X. Na ontdekking werd de bewuste map verwijderd, maar het lukte een lezer van TechCrunch, Jonathan Frederickson, om het bestand van 139 megabyte te downloaden en te installeren.

Frederickson stuitte op verschillende installatiefiles (.deb) die hij installeerde op zijn Linuxmachine. Wat hij vervolgens te zien kreeg lijkt erg op de browser Chrome. Verschillen zitten bijvoorbeeld in het logo. In de rechterbovenhoek zijn een klok-, batterij- en netwerkstatusindicator te zien. Op dit moment lijkt alleen de klok te werken, blogt Frederickson.

Google Short Links

Een klik op het logo opent Google Short Links-pagina, om daar gebruik van te maken moet de gebruiker deze links aanroepen vanaf een google.com domein, dus vooralsnog voor intern gebruik. TechCrunch speculeert dat dit logischerwijs een pagina zou moeten zijn met links naar alle Google-applicaties.

Vreemd genoeg staat op de pagina de zin: “Google is niet gelieerd aan de content van Google Short Links of zijn eigenaren." Uitleg van de betekenis van deze zin is niet voorhanden, maar het zou ook opvultekst kunnen zijn.

Netwerkopties

Daarnaast is er een uitklapmenu waarin verschillende opties staan die vergelijkbaar zijn met de opties die gebruikers van de browser voorgeschoteld krijgen. Er is een Chrome OS-tab aan toegevoegd waarin opties voor netwerkinstellingen en touchpad-instellingen te vinden zijn.