De bèta voor Second Life Entreprise wordt sinds woensdag aangeboden, de uiteindelijke versie moet eerste helft 2010 klaar zijn, meldt maker Linden Labs. Bedrijven kunnen voor 55.000 dollar een server applicance kopen om Second Life binnen de eigen firewall te draaien en af te sluiten van de buitenwereld.

Bedoeling is dat bedrijven aan simulatie, opleiding, samenwerking, innovatie en product design gaan doen in Second Life Entreprise. Ook is er een Second Life Work Marketplace in de maak, een app store met zakelijke applicaties en virtuele goederen. Een testversie van de app store moet in het eerste kwartaal van 2010 live gaan.

Wapenfabrikant Northrop Grumman

IBM heeft Linden Labs geholpen in de ontwikkeling van de beveiligde versie van Second Life. Big Blue is ook een van de bètatesters van Second Life Entreprise, tezamen met wapenfabrikant Northrop Grumman en de Amerikaanse marine. Northrop Grumman gebruikt de virtuele wereld om medewerkers te laten trainen met apparatuur die te kostbaar is voor 'First Life'.

Op dit moment gebruiken volgens Linden Labs al meer 1400 bedrijven Second Life voor zakelijke doeleinden. Op een lijst 'succes stories' staat onder meer Unilever, die de virtuele wereld zou gebruiken voor het maken van prototypes en het doen van simulaties.