Dat heeft penningmeester Fred Kaplan verklaard tegenover persbureau Associated Press. SEG America, de Amerikaanse club van liefhebbers van het elektrische vervoermiddel, staakt zijn activiteiten eind augustus. De fanclub was een van de grotere en actievere Segway-clubs in Amerika, met een periodieke nieuwsbrief.

Een van de oorzaken van de schipbreuk van de organisatie, is volgens de penningmeester dat de club niet kon groeien omdat het geen toegang had tot de mailaccounts van Segway-klanten. "Onze mailgegevens waren al drie jaar oud", aldus Kaplan.

Woordvoerster Carla Vallone van Segway Inc. bevestigt dat het de gegevens niet wil verstrekken, maar dat het bedrijf de fanclub verder wel steunt. "We zijn teleurgesteld over de opheffing", aldus Vallone tegenover AP.

De zegsvrouw benadrukt dat de teloorgang van SEG America geen indicatie is van tegenvallende verkoopcijfers van de zelfbalancerende scooter. Volgens Vallone groeien sinds de introductie in 2002 de verkoopcijfers jaarlijks met 50 procent. Het bedrijf overweegt het gat dat de fanclub achterlaat op te vullen met een door het bedrijf gesponsorde organisatie.

Het goedkoopste model van de Segway, die zich met maximaal 20 kilometer per uur voortbeweegt kost zo'n 5145 dollar, ruim 3700 euro. Vervangende accu's kosten 1600 dollar (1160 euro). Overigens is het vervoermiddel in Nederland verboden op de openbare weg.