Door een vals persbericht de wereld in te sturen, deed Sekko voorkomen alsof het Google van de troon wil stoten. Door herhaaldelijk de telefoon niet te beantwoorden was het voor de Webwereld-redactie niet mogelijk om de initiatiefnemers te spreken. Al snel ontdekte de redactie echter dat Sekko niets anders doet dan gebruikmaken van de Google-technologie om de resultaten te vinden en terloops Adsense-inkomsten op te strijken.

"Webwereld was geen probleem en daar stond Sekko al net na de middag", schrijft Ulco Wierenga trots op Netters. Wierenga vermeldt niet dat de Webwereld-redactie al snel lucht kreeg van de makkelijke werkwijze van de Sekko-zoekmachine en het verhaal direct heeft aangevuld en waar nodig heeft aangepast.

De redactie prikte al gauw door de grap heen door te schrijven dat Sekko zijn zoekresultaten verkrijgt via de Google-zoekmachine. Indien een gebruiker namelijk een pagina opvraagt uit de cache van Sekko, dan vraagt de Sekko-server dezelfde pagina op in de Google-cache. Sekko toont deze pagina vervolgens aan de gebruiker. Desondanks vinden de Netters-bezoekers het een geslaagde actie, zo blijkt uit de reacties op de site.

De programmeur achter de 'zoekmachine' verbaast zich over de werkwijze van Webwereld, zo blijkt uit de reacties. "Ze plaatsen een exacte kopie van een persbericht, waarin de boel uiteraard geschreven is in het belang van Sekko. Vervolgens passen ze een paar dingen aan, maar ze lezen blijkbaar niet het commentaar van de lezers", weet deze Erik-Jan. Adjunct-hoofdredacteur Jeroen Doorn van Webwereld lacht om deze uitspraak. "Blijkbaar weet deze persoon niet hoe een redactie werkt en heeft hij slechts eenmaal vluchtig het oorspronkelijke artikel gelezen, dat zeker geen exacte kopie van het persbericht was. Zodra we de flauwe grap, zeer snel en mede dankzij onze lezers doorhadden, hebben we het verhaal aangepast. Hoe Erik-Jan aan deze wijsheid komt is mij dan ook onbekend."

Doorn benadrukt dat er meermaals contact is gezocht met de initiatiefnemers, zowel per telefoon als per mail en dat tevens de concurrenten om een reactie is gevraagd. "Wij hebben hoor en wederhoor gepleegd en de feiten zo ver als mogelijk gecheckt, iets wat Wierenga zelf liever nalaat. Zolang men niet terugbelt blijft het voor ons de vraag of het een flauwe grap betreft of dat het om een partij gaat die misbruik maakt van Google-technologie om zo makkelijk geld te verdienen. Dat hebben we dus in het oorspronkelijke artikel in het midden gelaten, maar we hebben wel vermeld dat Sekko niets anders doet dan Google gebruiken."

Wat Google van de grap vindt is onbekend. Het bedrijf was onbereikbaar voor commentaar.