Seks.nl werd vorige maand eerst aangeboden via een publieke veiling op domeinmarktplaats Sedo.com, maar het geboden bedrag bleef te laag, circa 160 duizend euro. Vervolgens heeft Sedo de onderhandelingen voor de domeineigenaar verder begeleid. Dat resulteerde in de verkoop voor 2 ton. Bij het bedrag zat ook de domeinnaam Monaco.nl.

Via Sedo werden eerder Nederlandse domeinnamen als relatiegeschenk.nl (72 duizend euro) en Huren.nl (66.500 euro) verkocht. "Een generieke domeinnaam is uiterst belangrijk voor de presentatie op het internet, blijkt uit het aantal verkopen in 2008", stelt Marieke Brinkman, teamleader Benelux bij Sedo.

Webguru

Het domein stond op naam van Internetlife N.V. op Curaçao, maar staat nu volgens de whois-informatie van SIDN bij Webguru uit Nieuw Vennep. Volgens Cornelis Parlevliet van Webguru komt Seks.nl vanaf volgende week op een andere naam te staan. Daarvoor wordt nog een nieuwe BV opgericht, Web Investments BV.

Dat gebeurt samen met Cashmaster, een andere partij uit de adultindustrie. "In januari komen we met een nieuw concept voor de site", aldus Parlevliet. Cashmaster maakt ook webcams.nl en sexcams.nl.

In 2006 ging de internationale evenknie, Sex.com, nog voor 14 miljoen dollar van de hand. Sex.com was jarenlang onderwerp van juridisch gesteggel, nadat het gestolen was van de rechtmatige eigenaar.