De voorzitter van de Handelscommissie in de Amerikaanse senaat haalt uit naar topleveldomein .sucks die is geregistreerd in de gTLD-loterij van vorig jaar. Hij vreest dat partijen dit domein alleen maar zullen gebruiken om bedrijven geld uit de zak te kloppen. "Betaal ons, of ns.sucks gaat viral."

"Zou je het toestaan dat een partij ICANN.sucks registreert?" vraagt senator John D. Rockefeller zich af. Hij haalt ter illustratie een Canadees bedrijf aan dat nu al betalingen accepteert voor zulke 'defensieve registratie'. Dat kost nu al 2500 dollar en dat bedrag vertienvoudigt straks, dus het is in het voordeel van bedrijven om alvast te voorkomen dat ze straks de hoofdprijs moeten betalen als .sucks is toegewezen.

Kritiek op gTLD's

Het is niet bepaald van een leien dakje gegaan met de domeinnaamregistraties. Internetbeheerder ICANN behaalde reputatie van Faalhaas van 2012 met fail op epische fail. Bovendien kwam er al van diverse kanten kritiek op het hele idee van een topleveldomein, de stabiliteit van DNS zou op het spel staan, aanvragers trokken zich terug en zelfs de CEO van de ICANN zelf geeft toe dat de organisatie niet goed heeft nagedacht over de uitrol van gTLD's.