Het Duitse computerblad C't heeft de Pentium III op de pijnbank gelegd en niet goed bevonden. Volgens het blad kan het persoonlijke serienummer met behulp van een programmaatje door buitenstaanders aan en uit worden gezet, zonder medeweten van de eigenaar.

Bij de aankondiging van het unieke serienummer (PSN) kwamen actiegroepen direct in het geweer omdat het onmogelijk zou zijn anoniem over internet te surfen. Intel wilde naar eigen zeggen een methode aanbieden voor veilige e-commerce transacties, maar privacy-groeperingen vonden dit niets en begonnen een boycotactie: Big Brother Inside. Het compromis van Intel hierna was dat de standaardinstelling op 'uit' zou staan. De gebruiker kan dan, als hij dat wil, PSN inschakelen.

Volgens C't kunnen anderen dit echter ook, waarmee het privacyprobleem dus weer ten volle voor het voetlicht treedt. Intel claimde dat zijn PSN volkomen veilig was: als het nummer op 'uit' zou staan, zou het niet op 'aan' kunnen worden gezet zonder een complete herstart van de hardware. Het tweewekelijkse blad heeft een methode gevonden waarbij de herstart ook via internet kan worden gedaan met behulp van een Direct X control dat als zogenaamd Trojaans Paard door de gebruiker wordt binnengehaald. Hij denkt een onschuldig programmaatje binnen te halen, maar het tegendeel is waar.

Intel Duitsland heeft het gat in de beveiliging onderkend en raadt computerfabrikanten aan om een speciale aan/uit schakelaar in de systeem BIOS op te nemen om te voorkomen dat het nummer op 'aan' gaat door software. Volgens Intel Amerika is het probleem niet zo groot. Het is weliswaar inderdaad met veel moeite mogelijk het nummer te kraken, maar – zo vraagt een woordvoerder zich af – waarom zou iemand al die moeite nemen. Bovendien is er nog een extra beveiliging ingebouwd, stelt Intel. Als de standaardinstelling op 'uit' staat, maar het nummer staat toch op 'aan', dan wordt dat automatisch hersteld. Elke 15 seconden wordt dit namelijk gecontroleerd. Het Electronic Privacy Information Centre, een van de organisatoren van de boycot, ziet echter in dit alles een bewijs voor haar gelijk.