Shareconnector kondigde onlangs aan dat de site op 14 december zou terugkeren na een afwezigheid van twee jaar. "Onze bedoeling was om op de 14e terug te komen, maar het verhuizen van de domeinnaam duurde langer dan verwacht", verklaart één van de beheerders.

In de toelichting geeft de beheerder flinke kritiek op auteursrechtenorganisatie stichting Brein. "Brein heeft nooit het lef gehad om tegenover ons voor de rechter te staan. Ze hielden autoriteiten voor de gek om ons uit de lucht te halen, omdat ze anders in de rechtszaal zouden falen."

Shareconnector werd op 14 december 2004 uit de lucht gehaald nadat het zogeheten ed2k-links aanbood. Daarmee kunnen bezoekers eenvoudig ontdekken waar bepaalde muziekbestanden zich bevinden.

Eerder dit jaar startte justitie een rechtszaak tegen vijf vermeende internetpiraten die onder meer Shareconnector.com beheerden. De rechtszaak is inmiddels verdaagd tot ergens in 2007.

"Stichting Brein heeft één keer gefaald en zal dat nog een tweede keer doen. We zijn terug met meer nog meer redenen om te blijven", aldus één van de beheerders.