Sinds woensdag is het op Winkelspotter.nl mogelijk om door winkelstraten in Amsterdam en Arnhem te lopen, én de winkels daar van binnen te bezoeken. Het gaat om de Kalverstraat en de Leidsestraat in Amsterdam en de Ketelstraat en het Velperplein in Arnhem. De Winkelspotter-site gebruikt daarvoor Google Streetview, met eigen aanvulling.

"Door een link te leggen tussen online-oriëntatie en de echte winkelstraat, brengen we consumenten en winkeliers nog dichter bij elkaar", aldus marketingmanager Johnas van Lammeren van Telefoongids en Gouden Gids.

Finland

Winkelspotter.nl is een initiatief van European Directories, de moedermaatschappij van de Telefoongids BV, eigenaar van de Gouden Gids en De Telefoongids. Ook in Denemarken, Finland, Oostenrijk en Zweden zijn lokale Winkelspotters van start gegaan. Die winkelstraten zijn ook in de Nederlandse editie beschikbaar.

Eind augustus voegt Winkelspotter.nl meer winkelstraten toe. Dat zijn shoppinggebieden in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Haarlem, Baarn en Maastricht.

Geen e-commerce

"Nu kan je alleen nog maar kijken in de winkels", vertelt een woordvoerder van De Telefoongids BV. "Waar we naar toe willen, is dat je producten kunt zoeken en vergelijken, en dat Winkelspotter je vertelt waar dat product fysiek op voorraad is." Plannen om de producten ook online beschikbaar te stellen en te verkopen heeft De Telefoongids echter niet; het blijft uiteindelijk om fysieke shopping gaan.