De SIDN deed de waarschuwing naar aanleiding van diverse klachten. Wie benaderd wordt door Coweto, kan dit doorgeven aan de onafhankelijke stichting Fraudemeldpunt.

Logo's Belastingdienst en KvK

Op de site van Coweto werd gesuggereerd dat alle houders van een .nl-domein vanaf volgend jaar een zogeheten webtoeslag moeten betalen. Dit zou nodig zijn voor juridische ondersteuning. De site maakte volgens de SIDN tevens gebruik van de logo's van de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Volgens de SIDN hebben deze echter geen enkele band met Coweto. Inmiddels zijn de logo's van de betreffende instanties niet meer op de site te zien.

Geen kwaad

Eigenaar Koevermans van Coweto laat tegenover Webwereld weten dat zij nooit kwaad in de zin hebben gehad. 'Als ik de intentie had gehad de boel op te lichten, dan had ik niet zoveel moeite gedaan om bijvoorbeeld een ssl-certificaat te krijgen', zegt hij. Volgens Koevermans probeert iemand hem bewust zwart te maken.

Begin januari moet Coweto beginnen met het verlenen van juridische adviezen aan domeinnaamhouders. Koevermans ziet de komende tijd somber in. 'Mijn naam is nu bezoedeld, het vertrouwen van de klanten is weg.'