Eén van de patches die Microsoft afgelopen dinsdag uitkwam, is bedoeld om aanpassingen te maken in de manier waarop Microsofts browser Internet Explorer omgaat met ActiveX-elementen. Hiermee komt Microsoft tegemoet aan een wens van Eolas Technology en de universiteit van Californië die hier bij de softwaregigant op hadden aangedrongen.

De clientsoftware van Siebel is echter afhankelijk van browsers die dynamische content met ActiveX kunnen verwerken. Door het installeren van de patch kan Siebel-software fouten geven. In sommige gevallen werkt de software helemaal niet meer, vertelt Wayne Smiley van Quest Software die de problemen zelf ondervond.

"In de meeste gevallen worden wel de juiste dingen getoond, maar is het niet meer interactief. Het is alsof het bevroren voor je staat", aldus Smiley. Hij denkt echter dat veel Siebel-gebruikers nog niet op de hoogte zijn van de problemen.

Oracle, dat eerder dit jaar Siebel overnam, wil in mei met een patch komen om de problemen definitief op te lossen. Microsoft komt naar verwachting pas in juni met een patch die de software in combinatie met de patch vlekkeloos moet laten werken.