Siemens probeert Siemens Enterprise Networks al enige tijd te verkopen omdat het bedrijf af wil van de verlieslatende tak die communicatieapparatuur verkoopt aan bedrijven.

Naar verluidt zouden Avaya, Cisco en Nortel Networks interesse hebben getoond. Siemens zegt met diverse partijen in gesprek te zijn. Een definitieve koper is echter nog niet gevonden, aldus een zegsvrouw van het bedrijf.

Sinds Klaus Kleinfeld aan het roer staat van het Duitse conglomeraat, richt het bedrijf zich steeds minder op activiteiten met lage marges – zoals telecomapparatuur, computers en chips.

Vorig jaar heeft Siemens lange tijd geleurd met zijn eveneens verlieslatende bedrijfstak die mobiele telefoons produceert. Nadat een lange zoektocht naar een koper op niets uitliep, besloot Siemens de Taiwanese fabrikant Benq 250 miljoen euro te betalen om de unit over te nemen.

In september ging het Duitse Benq Mobile in surseance nadat het moederbedrijf weigerde nog verder te investeren omdat er geen zwarte cijfers werden geschreven.

Begin dit jaar startte Siemens nog een joint venture met Nokia waarin de productieafdelingen voor telecommunicatieapparatuur zijn samengevoegd. Bron: Techworld