Het Duitse bedrijf heeft Fujitsu al laten weten dat het de Fujitsu Siemens Computer Venture wil beëindigen, meldt de Wall Street Journal op basis van betrokken, anonieme bronnen.

Een woordvoerder van Fujitsu bevestigde dat de twee bedrijven in conclaaf zijn over de toekomst van de samenwerking, maar zei dat er tot op heden nog niets is besloten. Siemens was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Opkopen

Eerder spraken de bedrijven af dat de samenwerking tot 2009 van kracht blijft. Siemens en Fujitsu moeten dus sowieso nadenken of ze het project willen voortzetten. Wanneer een van de partijen besluit uit het project te stappen, heeft de andere het recht om de aandelen op te kopen. Maar door de huidige, moordende concurrentie blijft het zeer de vraag of een van de bedrijven geïnteresseerd is in een dergelijke investering.

De samenwerking stamt uit 1999 en onstond nadat een samenwerking tussen Siemens en Acer stuk liep. Siemens was op zoek naar een partner om betere competitie te bieden aan Amerikaanse en Japanse hardwaremakers.