Volgens tijdschrift Rolling Stone zijn er steeds meer mensen die met zogenaamde "LSD-microdoses" experimenteren om op die manier hun productiviteit te verhogen. Zo'n microdosis bevat ongeveer 10 a 15 microrgram van de actieve stof en dat is net genoeg om merkbaar te zijn.

Het blad sprak onder andere met "Ken" die voor een tech-startup in San Francisco werkzaam is. Recentelijk ontdekte hij dat het nuttigen van microdoses LSD een manier was om zijn creativiteit en productiviteit een flink boost te geven.

Microdosis is goed voor je

Rick Doblin, oprichter en directeur van het Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies, vertelt dat een microdosis je "een klein beetje meer energie en inzichten geeft maar niet zo erg dat je aan het trippen slaat." Psychedelica-expert James Fadiman laat tevens weten dat mensen er beter van gaan eten en slapen en dat zaken als yoga en meditatie weer een grotere rol in hun levens gaan spelen.

De conclusie die de wetenschappers trekken is dat mensen die met microdoses experimenteren, hun dagen als "erg geslaagd" typeren. Zo'n dag dat alles op rolletjes lijkt te lopen en waar je een uitermate bevredigend gevoel aan overhoudt. Ook blijkt het veel eenvoudiger te zijn om taken die je anders na twee uur al niet meer trekt, drie a vier uur vol te houden.