Silverlight 3 gaat geen ondersteuning bieden voor het gewone .flv formaat, maar zal door de ondersteuning van de H.264 standaard wel bestanden in .f4v formaat, streaming HD Flash, kunnen afspelen.

Microsoft kijkt ernaar uit om H.264 te gaan ondersteunen, want volgens Steven Sklepowich, product manager voor Silverlight Media, wordt het de "standaard voor een nieuwe generatie", waarbij Amerikaanse digitale HD-aanbieders zoals DirecTV en Dish Network al gebruik maken van H.264.

Met versie 3 van Microsofts Silverlight, die begin volgend jaar verschijnt, zullen gebruikers ook muziek in een streaming formaat kunnen beluisteren dat oorspronkelijk bedoeld is voor Apple's iTunes applicatie, de zogeheten Advanced Audio Codec (AAC).

Geen lokale content beluisteren

Het toevoegen van ondersteuning voor het H.264 compressieformaat voor video wil overigens niet zeggen dat videocontent voor Silverlight er ook meteen beter uit gaat zien. Ook het toevoegen van ondersteuning voor AAC zal er niet voor zorgen dat Silverlight lokaal opgeslagen muziekbestanden zal af kunnen spelen. Dit heeft te maken met gebruikersrestricties die door Apple zijn gesteld, aldus Sklepowich.

De toevoeging van ondersteuning voor beide formaten zal er aan wel voor zorgen dat Silverlight 3 een veel groter aanbod aan streaming video in high definition en muziek in hoge kwaliteit af zal kunnen spelen dan voorheen het geval was. De verwachting is dat online contentaanbieders steeds vaker gebruik gaan maken van videocontent in high definition en streaming audio in hoge kwaliteit.

Rivalen

Silverlight een platfrom waarmee gebruikers via de webbrowser online streaming media kunnen bekijken, vergelijkbaar met Flash van Adobe. Microsoft heeft lang geen gehoor willen geven aan het verzoek om Silverlight meer compatibel te maken met de formaten die Flash ondersteunt. Adobe claimt dat 70 procent van alle online gestreamde videocontent werd aangeboden via het .flv formaat van Flash.