Er wordt steeds meer duidelijk over de ontslagregeling van de opgestapte Windows-topman Steven Sinofsky. Na eerdere bepalingen, waaronder een geheimhoudingsplicht, concurrentiebeding en het niet negatief uitlaten over Microsoft, is nu helder voor welke concurrenten hij niet mag werken.

Tot het einde van 2013 mag Sinofsky niet direct of indirect in dienst treden bij Amazon, Apple, EMC, Facebook, Google, Oracle en VMWare. Dat staat te lezen in de volledige tekst van de overeenkomst, die onderdeel uitmaakt van de jaarlijkse SEC-rapportering. Daarin werd ook al de teleurstellende Surface-omzet van Microsoft onthuld.

In goed overleg

Al eerder werd duidelijk dat de ontslagregeling Sinofsky geen windeieren legt. Een toekomstige uitbetaling van aandelen, opgedeeld in twee delen, kan de oud-medewerker meer dan 10 miljoen dollar opleveren. Het opstappen van Sinofsky, na ruim 23 jaar trouwe dienst, werd naar de buitenwereld verkondigd als “in goed overleg”, wat veel speculatie opleverde. CEO Steve Ballmer van Microsoft liet weten dat het Sinfosky’s eigen keuze zou zijn geweest.

In zijn ontslagregeling werden een veelvoud aan bepalingen opgenomen. Zo mag hij onder meer "bepaalde klanten" niet aanmoedigen om een concurrerend aanbod voor Microsoft-producten te kiezen, geen personeel van zijn voormalige werkgever overhalen om hun baan op te zeggen of om naar andere organisaties over te stappen en hij is ook verplicht om mee te werken in het geval Microsoft wordt aangeklaagd of wanneer het bedrijf zelf rechtszaken aanspant.

RETIREMENT AGREEMENT