De Sint is een fervent Twitteraar, hij is daar beter bekend als Sint Nicolaas. Nauwgezet houdt hij de laatste cadeauverzoeken bij van zijn followers terwijl hij ondertussen een discussie voert met Zwarte Piet die uiteraard ook een Twitter account bezit. Blijkbaar is er een pepernoten overschot en weet onze pieterbaas niet wat hij hier mee aan moet, hij suggereert de lekkernijen 'gewoon maar op straat te gooien'.

Professioneel

Zijn professionele belangen houdt Sinterklaas bij op Linkedin, de netwerksite voor professionele contacten. Daar valt te lezen dat hij 'delivery manager' is voor Stoomboot Enterprise. Helaas heeft de Sint nog geen contacten gelegd via de site.

Uiteraard is er ook een Sinterklaas lemma op Wikipedia. Opvallend is dat academisch Nederland erg begaan is met de informatie die er wordt verspreid over de kindervriend. De universiteiten van Amsterdam, Twente, Utrecht en Delft bemoeiden zich allemaal met het Wikipedia stuk. Ook de hogescholen van Groningen, Rotterdam en Zwolle veranderden het een en ander. Zo werd 'lelijk avondje' bijvoorbeeld veranderd in 'heerlijk avondje'. Er is zelfs een Catalaans lemma.

Sociaal

De bisschop van Myra en zijn talloze helpers zijn ook vertegenwoordigd op sociale netwerken zoals Hyves en Facebook. De echte sint er tussenuit pikken is nogal lastig. Op Hyves zal de volhouder die zijn lijst met cadeaus wil krabbelen 35 pagina's moeten doorspitten met profielen.

Geheel in stijl kwam de Sint aan in Second Life. Zijn avatar werd ingehaald in het virtuele winkelcentrum van Zoeterrmeer door een wethouder. Volgens de site van Binnenlands Bestuur droeg hij gewoon een mijter en waren er ook pepernoten aanwezig. Er werd ook gesuggereerd dat zijn paard kon vliegen en zijn boot kon rijden.

Het komt goed

Een beetje vermoeiend is het wel voor de Sint zo alom vertegenwoordigd zijn op het web. "Jongens ik zal blij zijn als het vrijdag is, morgen nog even Vlaanderen doen en dan mag ik naar huis", twitterde hij. Maar ongerust hoeft niemand te zijn. Voordat hij verzuchtte dat hij wel toe was aan een jaartje vakantie liet hij weten: "Lieve Mensen geen paniek, ik ga alle adressen redden vandaag!"