In het Habbo Hotel is een hele kamer ingericht voor de Sint, waar vandaag het Sinterklaasfeest gevierd wordt. Eerder deze week konden kinderen aangeven welke meubels ze in hun virtuele kamer willen. Bij dit verlanglijstje moest een gedicht zitten. Meer dan 17.000 Habbo´s hebben een gedicht gestuurd.

De berichten worden door de digitale pieten gesorteerd. "De vijf leukste gedichten krijgen hun meubel, en een klomp", zegt Assistent Hotel Manager Crowley die alleen onder zijn Habbo-naam wil reageren (Habbo's zijn anoniem). Tussen half 2 en half 7 ´s nachts is het hotel dicht en kan de Sint dus niet langskomen. "Vanmiddag vinden de winnende Habbo´s dus al het cadeau in hun schoen", zegt Crowley.

Het hele jaar door wordt bijgehouden wie braaf is geweest. Wie iemand anders lastigvalt of steelt, mag het hotel niet meer in.

Profielensites

Voor de wat oudere kinderen gaat de goedheiligman naar bijvoorbeeld Cu2, Superdudes of zustersite Sugababes. Miljoenen tieners houden hier bij wat ze hebben gedaan, welk eten ze lekker vinden en wat hun dromen zijn. Sinterklaas kan ze zo goed in de smiezen houden.

De goedheiligman heeft uiteraard ook Hyves. In totaal zijn er -naast de echte- meer dan 50 hulpsinterklazen actief op deze profielensite. In ieder geval kan hij bij 5.000 van zijn vrienden zien wat ze het afgelopen jaar allemaal hebben uitgespookt. Als mensen hem toestemming geven, dan kan hij ook bij de bijna 8 miljoen overige profielen kijken.

Wie niet wil dat de Sint stilletjes zijn huis voorbij gaat, moet dus uitkijken met wat hij allemaal op het web zet. Want het wissen van je digitale verleden is nog knap lastig.