Iris, oftewel 'Intelligent Rival Imitator of Siri', is ontwikkeld om via spraak te communiceren met gebruikers. De app maakt hiervoor gebruik van Android´s Voice Search in combinatie met een Text-to-speech-library.

8 uur coderen

De app zit in de testfase, maar is wel te downloaden in de Andoidmarket. De developers beweren dat de app binnen 8 uur ontworpen is “Toen we resultaat begonnen te zien, werd iedereen binnen ons team enthousiast en begon een codeerrace op hoge snelheid", schrijft ontwikkelaar Narayan Babu.

De bedenkers ontwikkelden de app als reactie op de veelbesproken Siri-app van Apple. Deze Apple-variant werd twee weken geleden aangekondigd voor de iPhone 4S en draait op het nieuwe iOS 5.

Nog veel verbeteren

Volgens de reacties van gebruikers in de Androidmarket moet de Androidapp nog veel verbeteren om in de buurt te komen van Apple's persoonlijke assistent-app Siri. De app maakt net als Siri gebruik van natural processing language, een computertechniek gericht op interacties tussen mensen en computers.

Google's Andy Rubin (vice-president Mobiel) gaf vorige week nog af op Siri tegenover techsite AllthingsD: "Je telefoon is een hulpmiddel om te communiceren. Je moet niet communiceren met je telefoon, maar met een ander persoon." Hij had twijfels of Siri zou aanslaan bij gebruikers.

In de uitgegeven video van het bedrijf is Iris in actie te zien: