Carl Icahn, de activistische belegger die ook het pc-bedrijf Dell wil hebben , heeft zijn klauwen gezet in Nuance Communications. Dat bedrijf levert de spraaktechnologie voor de stemherkenning in onder meer Siri van Apple.

Icahn heeft eerder deze maand een belang van 16,03 procent genomen in Nuance en dat uitgebreid naar 16,9 procent. Hij wil proberen zijn mensen in het bestuur te krijgen, meldt Reuters.

Nuance bouwt beschermingswal op

Nuance verweet zich fel tegen een eventuele coup van Icahn. Het heeft besloten per direct een beschermingswal op te bouwen. Dat plan treedt in werking als een aandeelhouder via opkopen op de aandelenbeurs en zonder goedkeuring van het bestuur een belang van 20 procent of meer in handen wil krijgen.

Nuance geeft verder geen commentaar op het plan en details daarover zijn dus verder niet bekend. KPN heeft zoals bekend een dergelijk plan waarbij een beschermingsstichting beschikt over aandelenopties die in geval van nood zijn om te zetten tot wel stemgerechtelijke aandelen. Daardoor zou die stichting plots 49,9 procent van alle stemgerechtelijke aandelen hebben. Dat gebeurt nu om KPN uit de handen van het Mexicaanse América Móvil te houden.