Het NHTCU (de Britse cyberpolitie) kwam voordat zijn werkzaamheden in april 2006 werden overgeheveld naar het Serious Organised Crime Unit (SOCA) zeer regelmatig in het nieuws. De eenheid was één van de meer actieve cyberpolitiediensten die ook internationaal aan de weg timmerde. Regelmatig was het NHTCU betrokken bij het in de kladden grijpen van online oplichters, virusmakers en hackers.

Geen wonder dat de naamsbekendheid van het NHTCU nog altijd redelijk groot is. Zo linkt de BBC op het moment van schrijven nog naar de website van het NHTCU. Beetje jammer alleen dat die site niet langer in handen van de Britse overheid is. Na de opheffing van de NHTCU liet de Britse overheid de registratie voor de domeinnaam verlopen en begin augustus besloot een Duitse ondernemer nhtcu.org te registreren.

Graham Cluley, senior technology consultant bij Sophos, heeft geen goed woord over voor de handelswijze van de Britse autoriteiten. "Een domeinnaam op deze wijze laten verlopen, is erg slordig", schrijft hij op zijn weblog.

De Duitse internetmarketeer lijkt overigens niet van plan om de site te misbruiken voor de verspreiding van malware. Hij heeft de domeinnaam waarschijnlijk in eerste instantie geregistreerd vanwege de goede score die nhtcu.org heeft in Google. Toch is Cluley er niet helemaal gerust op. "Niemand kan hem tegenhouden als hij het domein wil doorverkopen aan iemand anders die minder gewetensvol is." Bron: Techworld