Maandag gaf de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) het groene licht voor de overname van Tien door RTL. Wat de gevolgen daarvan zijn voor de sites van Tien is nog niet helemaal duidelijk, zegt Marc van Hal, manager communicatie bij Talpa. "Die beslissing is nog niet genomen. Duidelijk is wel dat de site Gouden Kooi in ieder geval doorgaat tot 31 december."

Talpa Media kan de site van het reality-programma blijven onderhouden, omdat het bedrijf ook de producent is van het programma. RTL heeft beloofd om de Gouden Kooi in ieder geval tot het eind dit jaar te blijven uitzenden.

De Gouden Kooi is één van de succesvolste onderdelen van de Tien-site. "In de eerste helft van augustus zijn er al een miljoen streams van de Gouden Kooi opgevraagd", aldus Van Hal. Gebruikers moeten betalen om de streams te kunnen bekijken.

De site bij het programma De Wedstrijden stopt hoogstwaarschijnlijk, omdat het voetbal onderdeel uitmaakt van de samenwerkingsovereenkomst die RTL en John de Mol hebben gesloten. "Het kan zijn dat RTL de voetbal-content overneemt, maar het is aan RTL om daar een beslissing over te nemen", aldus Van Hal.