Vrijdag was op een onderliggende pagina van Wannahaves, bekend van het gelijknamige Veronicaprogramma, een bericht van Dimitri te lezen. Ook kreeg hij hetzelfde voor elkaar op de webpagina van de gemeente Den Haag.

Dimitri in een reactie tegenover Webwereld: "De sites waren betrekkelijk eenvoudig te kraken. Ik baande me een weg naar binnen via de zogenaamde Unicode-bug. Op deze manier is het –simpelgezegd- mogelijk om steeds een directory omhoog te springen op de server. Eenmaal binnen is het een fluitje van een cent om rond te snuffelen of een extra pagina achter te laten, zoals ik gedaan heb."

Dimitri heeft inmiddels contact gehad met Wannahaves. Vanmiddag heeft Wannahaves zijn pagina weggehaald. Overigens is het niet de eerste keer dat deze site gekraakt is. Gisteren was Wannahaves ook al het slachtoffer van een kraak.

Microsoft

Deze twee Nederlandse sites zijn niet de enige die hij binnengedrongen is. Eerder deze week kreeg hij het voor elkaar om een website van Microsoft te kraken. Microsoft heeft gereageerd, maar weigert er verder aandacht aan te besteden.

"Behoorlijk stom", meent Dimitri. "Ik probeer met mijn hacks aan te tonen dat bedrijven hun sites niet goed genoeg beveiligen. Ik ben inderdaad ook al op gevoelige informatie gestuit. Als ik het kan, kan een crimineel het zeker ook."

De gekraakte downloadsite van Microsoft.com