De browserplug-in maakt van elk telefoonnummer op een webpagina een Skype-link. Die add-on is niet nodig voor het aanklikbaar maken van Skype-gebruikersnamen op websites. Daarvoor dient de linkcode 'skype:', waarvoor het bedrijf ook kant en klare buttons biedt.

Nu bèta

Skype-woordvoerder Jacqueline Marshall vertelt aan Webwereld dat de uitvoering voor Chrome nu bijna gereed is. "De Skype plug-in voor Chrome in beschikbaar in de bèta van versie 4.2 voor Windows." Zij zegt dat de definitieve (gold) versie van de plug-in binnen enkele maanden uitkomt. Skype-gebruikers zitten hier al meer dan een jaar op te wachten.

De plug-in bestaat al sinds 2005 voor Microsofts webbrowser IE en mailclient Outlook. Ook voor Firefox bestaat er een Skype add-on, die tot september 2007 in een aparte toolbar zat. Met alledrie zijn tot op heden wel problemen geweest, soms door updates van de plug-in zelf en soms in combinatie met updates voor browsers of met Windows. Het is nog altijd niet bekend of en wanneer de plug-in uitkomt voor browsers op Mac OS X en Linux.

Update:

Google heeft zijn Chrome plug-in voor de eigen telefoniedienst Google Voice bijgewerkt. Die plug-in biedt nu ook een functie die telefoonnumers op een webpagina aanklikbaar maakt., meldt ict-nieuwsblog TechCrunch. Google Voice is nog altijd voorbehouden aan gebruikers in de Verenigde Staten.