De chatdienst maakt de overname bekend op zijn weblog. Door de overname krijgt GroupMe toegang tot de 175 miljoen Skype-gebruikers die maandelijks verbinding maken met de dienst. De multichatdienst blijft voorlopig wel een losstaand programma. "Als onderdeel van de deal zal GroupMe in New York blijven, met het team intact werkend aan onze stand-alone applicatie", blogt het GroupMe team.

In een persbericht zegt Jared Hecht, mede-oprichter van GroupMe, dat de dienst geïntegreerd gaat worden in de Skype-omgeving. Tegelijkertijd zal GroupMe ook blijven werken aan de ontwikkeling van producten en diensten.

Mobiele multichat

GroupMe bestaat sinds 2010 en stelt gebruikers in staat om chatgroepen te vormen waarmee gebruikers elkaar sms-berichten kunnen sturen. Het is vergelijkbaar met de in Nederland veelgebruikte dienst WhatsApp. Met GroupMe zijn gebruikers naast het sturen van sms/chat-berichten, het versturen van foto's en delen van locaties ook in staat om een conference call te houden. Dat is een functionaliteit die WhatsApp ontbeert. Ook heeft GroupMe een webclient, en WhatsApp niet. De dienst is beschikbaar voor iPhone, Android, BlackBerry en Windows Phone 7 toestellen.

Er wordt geen overnamebedrag genoemd, maar Skype zou "iets meer" dan 50 miljoen dollar hebben neergeteld voor de dienst. Techblog AllThingsD haalt bronnen aan die het houden op een bedrag dicht tegen de 85 miljoen.