Bedrijven die een PBX-telefooncentrale hebben en die Cisco's Unified Communications 500 Series gebruiken, kunnen nu Skype integreren als telefonie-oplossing. Dat maakten beide bedrijven woensdag bekend. UC500 is een telefoonsysteem dat bedoeld is het voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Door de interoperabiliteit met UC500 kunnen bedrijven met Skype For SIP met vaste toestellen naar buiten bellen via VoIP, naar vast en mobiel. Ook inkomende Skype-gesprekken komen binnen op de vaste telefoon. Omgekeerd, van vast náár een Skype-nummer, is nog niet mogelijk. Cisco verwerkt Skype ook in de oproepverwerking, waar werknemers kunnen aangeven hoe ze bereikt willen worden.

Geld besparen

Met deze deal wil Skype het mkb een goedkope telefonie-oplossing bieden in de zware economische tijden. "We leveren een oplossing die veel mkb-ers werelwijd geld en tijd bespaart, en ze een voorsprong geeft op de concurrentie", zegt Stefan Oberg, vice president en algemeen manager van Skype for Business in een statement.

De afgelopen weken maakten ShoreTel en SIPFoundry al bekend Skype For SIP te integreren in hun telefonie-oplossing. In maart introduceerde Skype de bètaversie van Skype for SIP.

Een groep investeerders nam onlangs Skype over van eBay. Ze betaalden 1,9 miljard dollar voor een belang van 65 procent. eBay behoudt de rest. Maar Skype ligt zwaar onder vuur van Skype-oprichters Niklas Zennström en janus Friis, die verschillende rechtszaken hebben aangespannen omdat de voip-dienst de licentie met de p2p-technologie van Joltid zou overtreden.