- Wellicht zijn de meeste middelbare scholieren het niet eens met de stelling: "Wiskunde is bedacht door mensen. Daarom is de geschiedenis van de wiskunde ook zo'n boeiend verhaal." Je vindt deze uitspraak op de webhalte 5000 jaar wiskunde. Daarop staat een overzicht van de geschiedenis van de wiskunde, onderverdeeld in de rubrieken: onderdelen van de wiskunde, wiskundigen, tijdlijn en links naar andere wiskundige sites.
http://www.smartxt.nl/~wiskundegeschiedenis - Een ezelsbrug is een vuistregel of handigheidje of hulpmiddel om iets te onthouden. Neem bijvoorbeeld de grachten in Amsterdam, waarover het volgende ezelsbruggetje is geslagen: 'Prinsen Kopen Heren Schoenen'. Hiermee kun je de volgorde van buiten naar binnen van de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel onthouden. Je kunt natuurlijk ook in de tram naar dat onberispelijk ingesproken bandje luisteren. Op een balkende webhalte tref je nog een paar ezelsbruggetjes aan en je wordt geïnviteerd nieuwe toe te voegen.
http://www.ezelsbrug.nl - Utrecht heeft z'n Dom, Groningen de Martinitoren en de skyline van Leeuwarden wordt bepaald door de Bonifatiustoren. Om te voorkomen dat deze toren en bijbehorende kerk hetzelfde overkomt als hun naamgever -een kopje kleiner worden gemaakt door heidense Friezen- is de Stichting Bonifatiustoren in het leven geroepen. Deze club heeft als doel "de Sint Bonifatiuskerk en de West Pastorie als één van de belangrijkste neogotische monumenten van ons land in een goede staat van onderhoud te houden en voor afbraak te behouden".
http://www.stichtingbonifatiustoren.nl - Nog acht nachtjes rusteloos woelen en dan is het weer Boekenweek. Voor een beetje voorpret surf je naar de webhalte Boekenweekgeschenk. Mooi Scrabble-woord overigens.
http://www.boekenweekgeschenk.nl - Voor Cyber Youngsters:
Via Maroc_NL Girls wisselen Marokkaanse meiden (en anderen zo te zien) meningen uit over onderwerpen die henzelf raken.
http://cursusnl.homestead.com/girls.html