Volgens financieel persbureau Bloomberg zijn Goldman Sachs en Qatalyst Partners in de arm genomen om de overname te begeleiden. De noodlijdende telefoonmaker en de adviesbureau's weigeren commentaar te geven op de informatie die naar boven kwam op basis van anonieme bronnen.

Financieel gaat het slecht met telefoonmaker Palm. Ooit was Palm pionieer op gebied van smartphones en pda's, zoals de PalmPilot, maar sinds de introductie van de iPhone, BlackBerry en de Android speelt Palm een bijrol. De begin 2009 gepresenteerde Palm Pre was ondanks juichende recensies geen verkoopsucces.

Op 25 maart becijferde Berenberg Bank dat Palm elke kwartaal 80 miljoen dollar verliest als het op deze voet doorgaat. Uit de laatste financiële cijfers blijkt dat Palm nog 592 miljoen dollar in kas heeft.

Dell of Lenovo?

Het speculeren over de koper van Palm is in volle vaart begonnen. HTC, Dell en Lenovo worden her en der genoemd als kandidaten. Volgens CNET zou de overname computermakers Dell en Lenovo kunnen helpen om steviger voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt. Ook de merknaam Palm en het besturingssysteem WebOS zijn in dat opzicht interessant.

HTC zou volgens een bericht in de Taiwanese pers al praten met Palm over een overname. Vanwege Palms uitgebreide patentportfolio zou het bedrijf een interessante prooi zijn voor HTC, dat met Apple in de clinch ligt over patenten.