De sms-dienst van NOS is aan zijn eigen succes ten onder gegaan. Van de omroep hoefde niemand hoefde de hele nacht wakker te blijven om de ontknoping van de presidentsverkiezingen mee te krijgen. De NOS introduceerde een sms-dienst, 'sms VS naar 9090', die mensen op de hoogte stelde zodra bekend was wie de volgende president van de VS zou worden.

Meer dan 50.000 aanmeldingen

Ruim vijftig duizend mensen hadden zich aangemeld voor de gratis sms. Maar toen om 5 uur vanochtend bekend werd dat Barack Obama de winnaar is, bleef het op veel nachtkastjes angstvallig stil. Sommigen ontvingen het bericht pas uren later, anderen helemaal niet.

Ook de NOS baalt van de halfgeflopte actie. Chef nieuwe media Roeland Stekelenburg biedt op zijn blog zijn excuses aan en verzekert dat er met de externe leverancier van de sms-dienst een 'indringend gesprek' zal worden gevoerd.

Een woordvoerder van de NOS kan niet zeggen met welk bedrijf de omroep in zee is gegaan. Momenteel wordt nog uitgezocht wat precies de oorzaak is van de 'slechte uitvoering van het mooie idee'.