De wedstrijd is in het leven geroepen door T-Mobile om de G1 onder de aandacht te brengen. De G1, de eerste smartphone met het besturingssysteem Android van Google, ligt vanaf morgen in de winkels van de provider.

Meter Maid intergreert bestaande sms-parkeerdiensten in één Android app. Naast de winnende parkeerapplicatie, werden vier andere applicaties tot beste verliezers uitgeroepen, onder meer GigFinder dat gebruikers helpt feesten en festivals te lokaliseren en Treasuremytext, een applicatie die helpt bij het bewaren van smsjes door ze op een website te plaatsen.

De makers van het winnende Meter Maid krijgen een gratis G1 smartphone en een trip naar San Francisco. De vijf applicaties komen allemaal in de Android Market te staan, waar gebruikers ruim 700 apps kunnen downloaden.

Tijdens de recent gehouden Android Dev Camp bleek ons land al veel Android-enthousiastelingen te tellen. Dev Camp werd voor het eerst in Nederland gehouden. Veel Nederlandse ontwikkelaars zien grote de mogelijkheden in de Android Market.

Eric Wijngaard gaf afgelopen augustus het goede voorbeeld, door 300.000 dollar prijzengeld in de wacht te slepen met zijn applicatie PicSay.