Welk drama ons Nederlanders ook moet verwerken, we weten altijd onmiddellijk een zondebok aan te wijzen. Hoe groter het drama, des te sneller weten wij een schuldige te vinden om zonder verdere vorm van rechtspraak in het openbaar terecht te stellen. Liefst met veel pijn, geweeklaag en liters bloed. “Hij was het! Ja, het was zijn schuld! Snel, laten we hem doodmaken! Ja, we gaan hem doodmaken!"

Dat heet: beschaving. Althans, de terechtstelling wordt immer voltrokken door beulen die zich tijdens hun leven er vooral op voor laten staan “beschaafd" te zijn.

Vraag ze waarom ze nu hun innerlijke beschaving hebben laten varen om zich te buiten te gaan aan een haast pornografisch sadisme en ze antwoorden dat hun martelingen en executies noodzakelijk zijn om “de beschaving in stand te houden". Beschaafd gedrag telt kennelijk alleen voor medebeschaafden, niet voor onbeschaafden. Zelf noem ik dat gewoon “wraak uitoefenen", maar “wraak" is geen woord dat voorkomt in het vocabulaire van beschaafden. Die zouden nooit zoiets doen als wraak nemen. Nee, die plegen “verzet tegen het onfatsoen", eisen “geen tolerantie voor de intoleranten" en “laten een tegengeluid horen".

Zo heb ik op afgelopen 4 mei persoonlijk mogen aanschouwen hoe beschaafde, respectvolle mensen iedereen die niet twee minuten stil was met de dood bedreigden en aankondigden anders even hun “schedel in te trappen". Uit respect voor hen die gevallen zijn voor onze vrijheid. Heerlijk, zulke vrijheid. Wie wil daarvoor niet in het verzet en sterven?

Zondebokken zijn er in overvloed. De schuld van een slachtpartij op een Noors eiland ligt uiteraard geheel bij Geert Wilders. Wie het daar niet mee eens is, identificeert zich met Anders Breivik en is net zo gevaarlijk. Achteraf valt het nog mee dat Anders Breivik door de Noorse rechter is veroordeeld in plaats van Geert Wilders zelf. Als het aan de beschaafde Nederlanders had gelegen, waren alle PVV-stemmers op Texel bij elkaar gedreven en afgeschoten. Gewoon, als tegengeluid tegen de anti-beschaving. Respect en tolerantie, het is godverdomme zo makkelijk!

Nadat de 20-jarige Tim Ribberink zelfmoord had gepleegd, volgens eigen zeggen omdat hij zijn hele leven was gepest, marcheerden de beschaafde Nederlanders in lange colonnes richting de daders: het internet, met name Geenstijl.nl. Die website heeft bloed aan hun handen want die pest mensen. Een nauwelijks kwaadaardige en totaal niet onbeschaafde beschuldiging. Zelfs normaal toch redelijke Volkskrant-columnisten wisten reeds ontbonden lijken huizenhoog bij de Geenstijl-redactie voor de deur op te stapelen. Naar een link tussen Geenstijl en de holocaust wordt op dit moment naarstig gespeurd, maar het is werkelijk geen gekke gedachtegang om Geenstijl met terugwerkende kracht te koppelen aan bussen Zyklon-B en crematoria. Alles kan in de strijd om de beschaving.

Fatsoenlijk en respectvol, afkomstig uit een hoge cultuur, zwermden destijds de SS'ers over Europa. Overdag duwden ze eigenhandig de zelfbedachte zondebokken in gaskamers en ovens, 's Avonds lazen ze Goethe en luisterden ze Wagner. Uiteraard dineerden zij, beschaafd als ze waren, met mes en vork, zonder boeren en scheten te laten.

Fatsoenlijk en respectvol, afkomstig uit een hoge cultuur, zwermen heden ten dage de keurige mensen over het Nederlandse internet. Overdag schrijven ze voor kwaliteitscouranten en bewaken zij musea en theater, geven zij boeken uit of werken zij voor een van de vele publieke omroepen in Nederland. 's Avonds roepen zij op tot geweld tegen Geenstijl-redacteuren, bejubelen openlijk het fatsoenlijke en betrokken geweld dat verslaggevers als Rutger Castricum of Tom Staal telkens weer ten deel valt en fantaseren zij stiekem over verschillige massagraven vol “neo-liberalen", “anonieme reaguurders" en “hufterjournalisten". En ze godwinnen. Vooral dat: veel godwinnen.

U ziet, het beschavingsoffensief dat meer dan zeventig jaar geleden is ingezet nadert nog lang de voltooiing niet.

Het beste wat we nu kunnen doen is een stoeptegel eisen met daarop de tekst: “Stop de beschaving!". Verder moet er op scholen meer aandacht komen voor beschaving, moet beschaving strafbaar worden, het internet moet worden beperkt, Geenstijl moet worden verboden, en uiteraard, en vooral dat, moet er wettelijk iets gedaan worden tegen anonieme reaguurders. Vooral anonieme reaguurders, met name die op Webwereld.nl, lopen echt tot hun knieën in het bloed van pestslachtoffers.

Echt waar hoor, bij anonieme Webwereld-reaguurders klotst thuis het slachtofferbloed tegen de plinten op. Ik mag haast wel zeggen: die tere en mooie libelle-achtigen, fijngevoelige vlinders, slachtoffers van de verzuring, verharding en vergroving veroorzaakt door anonieme ICT-nerds op Webwereld.nl.

Hoe lang nog lopen zij tegen gesloten luiken aan?