Nu de werkgroep akkoord is over de zogenoemde draft proposal, kan deze worden verfijnd om als uiteindelijke specificatie te worden voorgelegd.

De komst van deze eerste aanzet maakt een einde aan een langslepend dispuut over twee verschillende voorstellen om te komen tot een standaard. Halverwege vorig jaar is daarom een speciale werkgroep in het leven geroepen om de twee afzonderlijke voorstellen te laten versmelten.

De nieuwe 802.11n-standaard moet in de praktijk doorvoersnelheden van 100 Mbps halen. Overigens is er nog wel het nodige werk te doen voordat het voorstel kan worden geratificeerd als standaard. Zodra het voorstel voldoet aan de IEEE-regels, moet de 802.11 Working Group zich er nog over buigen.

Problemen die door deze groep worden ontdekt, moeten vervolgens ook nog worden aangepast via een reeks modificaties. Pas als 75 procent van deze werkgroep de wijzingen accepteert, zal een bredere groep van IEEE-leden zich over het voorstel buigen. Dit zal overigens naar verwachting pas begin 2007 gebeuren.

Bron: Techworld