Pen en 'papier' weer in

Nokia brengt een pen op de markt die de fanatieke mms'er een hoop gepriegel met kleine toetsen bespaart. Maak vrolijke tekeningen of schrijf een bericht en verstuur het eenvoudig in mms-formaat. Volgens de producenten is het met de Nokia SU-1B Digital Pen allemaal mogelijk. Mits je de juiste apparatuur bezit natuurlijk. Gebruikers moeten naast de pen een notepad van Esselte aanschaffen, die gebruik maakt van het Bluetooth-systeem. De prijs van de pen ligt rond de 160 dollar (126 euro). De vereiste Digital Notepad van Esselte kost nog eens 29 dollar (23 euro).

Url: http://www.nokia.com/nokia/0,5184,5787,00.html

Klein schijfje wordt grote jongen

Sony heeft een MiniDisc op de markt gebracht met een opslagcapaciteit van 1 gigabyte. Het nieuwe schijfje kan maar liefst veertig uur muziek opslaan, ongeveer dertig keer zoveel als de huidige tachtig minuten. Het uiterlijk formaat van de Hi-MD blijft ongewijzigd net als het bestandsformaat waarmee muziek op het schijfje wordt gebrand. Wat het schijfje gaat

Url: http://news.sel.sony.com/digitalimages/photo?photo_id=155239

Digitale hersenfopper

Goed nieuws voor mensen die last hebben van horizonvervuiling in hun thuisbioscoop. Nirotek heeft een oplossing waarbij de hoeveelheid geluidsboxen wordt gereduceerd tot twee. De nieuwe hometheaterset bestaat alleen uit een dvd-speler, een subwoofer en een luidsprekerbox met vijf ingebouwde speakers. Desondanks is de Niro 1.1 Pro in staat om een Dolby Surround-systeem met vijf afzonderlijke speakers te simuleren. Het apparaat maakt gebruik van een computer die het signaal naar de afzonderlijke speakers in de luidsprekerbox zodanig manipuleert, dat de hersenen identificeren alsof het uit verschillende richtingen afkomstig is. De pro-edition kost 799 dollar (630 euro).

Url: http://www.niro.net/en/niro/index.html

Draagbare tolk voor taalbarbaren

Op vakantie in Spanje, maar geen idee hoe je een biertje moet bestellen? De Voice Translator van Ectaco biedt uitkomst. Het vernuftige apparaatje bevat maar liefst 3000 standaardzinnen en vertaalt, volgens de makers, moeiteloos van het Engels naar Spaans, Frans of Duits. Een druk op de knop, inspreken en de vertaling klinkt uit de ingebouwde speaker. Volgens de technische specificaties herkent de draagbare tolk ongeveer 700 Engelse accenten. Een beetje Nederlands accent moet dus geen problemen opleveren. De UT 103 kost 249 dollar (197 euro).

Url: Draagbare tolk voor taalbarbaren

Fluisteren niet meer veilig

Kleine potjes hadden al grote oren. De Orbitor maakt het voor iedereen mogelijk om een fluistertoon tot een flink volume op te schroeven. Zet de koptelefoon op je hoofd, richt de ontvangstantenne in de juiste richting om het signaal op te vangen. Volgens de makers is het mogelijk om over een afstand van dertig meter letterlijk te verstaan wat er in een conversatie wordt gezegd. Het apparaat heeft ook nog een zoomoptie om dat wat je beluistert te kunnen bekijken. Leuk voor vogelliefhebbers en luistervinken. De prijs van de OR 308X varieert van 59 tot 79 dollar (47 tot 62 euro).

Url: http://www.citiwellint.com/vu.php?pageNum_rs_citiwell=2&pID=68&brand=orbitor&category=Listening+Devices&puse=+&age=+