Met behulp van de zogeheten '1-Click Answers'-software van Answers kunnen gebruikers vanuit een applicatie de definitie van een woord opzoeken. De software toont tevens advertenties. De opbrengsten van deze advertenties worden evenredig verdeeld tussen de twee partijen. Oprichter van Wikipedia Jimmy Wales: "Ik wil ten sterkste benadrukken dat er geen advertenties komen op Wikipedia. Ook heeft Answers geen invloed op de inhoud van Wikipedia-pagina's.

Vanaf 1 januari 2006 wordt er zestig dagen geëxperimenteerd. Op de Tools-categorie op de engelstalige versie van Wikipedia zal de 1-Click-software worden aangeboden. "We zijn erg blij met deze samenwerking", zegt Wales. "We kunnen zo software promoten die de toegang tot Wikipedia vergemakkelijkt. Met behulp van de Answers-software kunnen gebruikers op elk woord in elke applicatie klikken om de betekenis op te zoeken in Wikipedia. Ik weet zeker dat gebruikers blij zullen zijn met dit extra gemak."

Niet iedereen is even gelukkig als Wales is. Op Wikipedia is inmiddels een discussie losgebarsten over de samenwerking. "We hebben het geld niet nodig en we hoeven niet te linken naar commerciële services", vindt gebruiker Dan100. "Ik voel me verschrikkelijk verraden door de Wikipedia-organisatie", schrijft een ander.