Dit blijkt uit documenten die Palm heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission), meldt de IDG News Service. De opstappende Michael Abbott is hoofd van de divisie voor software en services. Hij overziet de ontwikkeling van applicaties en diensten voor smartphonebesturingssysteem webOS van Palm. Voorheen was hij algemeen directeur van Microsofts .NET Online Services divisie. Het is niet bekend waar Abbott nu opstapt.

Leegloop inperken

Palm meldt in de SEC-documenten ook dat het twee andere topmannen beloningen in het vooruitzicht stelt om aan te blijven. Het noodlijdende bedrijf wil daarmee het weglopen van belangrijk personeel voorkomen.

Dit betreft nu financieel directeur Douglas Jeffries en senior vice-president Jeffrey Devine, verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten. Zij krijgen een bonus van een kwart miljoen dollar en aandelenopties, maar moeten daarvoor wel nog twee jaar in dienst blijven.

Te koop

De maker van de multitouch-smartphones Palm Pre en Pixi verkeert in financiële problemen. Volgens geruchten heeft het zichzelf in de etalage gezet. Investeringsbanken Goldman Sachs en Qatalyst Partners zijn in de arm genomen om kopers te vinden, meldt financieel persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. Dell, HTC en Lenovo worden genoemd als geïnteresseerde partijen.

Michael Abbott toonde begin 2009 op de Web 2.0 Expo de webapps en internetdiensten van Palms webOS: