De Amerikaanse federale politie deed de inval donderdagnacht, nadat er al enige tijd aanwijzingen waren voor banden met het terroristische netwerk, zo heeft een woordvoerder van de FBI bevestigd. Het onderzoek zou binnen de Amerikaanse regering topprioriteit hebben gekregen.

Vermoed wordt dat Ptech eigendom is van de Saudische miljonair Qassin al-Kadi, zo meldt ABC News. Deze al-Kadi zou een van de twaalf Saudische zakenmannen zijn die al-Qaeda voorzien van de nodige miljoenen dollars.

De FBI nam donderdag computers, software en andere en informatie in beslag. Er wordt nu gezocht naar harde bewijzen voor de banden. Ptech – dat in 1994 werd opgericht door de huidige topman Oussama Ziadé - maakt software voor managers van grote ondernemingen.

Het bedrijf uit Quincy, Massachusetts kan bogen op een imposante lijst klanten, waaronder ironisch genoeg ook de FBI. Verder staan op de lijst namen als de ABN Amro, de NAVO, de Amerikaanse luchtmacht en IBM.

Ptech zelf heeft nog niet op de beschuldigingen geuit. Een woordvoerder van IBM zegt 'verbaasd' te zijn over de vermoede rol van Ptech.