Volgens Software AG moet de markt met een pakket aan maatregelen worden geholpen. De Europese softwareleveranciers kunnen nu nog redelijk het hoofd boven water houden, zeggen de Duitsers, maar er is meer nodig.

Software AG vraagt om een "duidelijke strategie" van Europese politici voor de versterking van de softwareindustrie. Dat moet de ontwikkeling van nieuwe technologieën stimuleren en de werkgelegenheid beschermen.

Vrees voor VS

De noodkreet van ceo Karl-Heinz Streibich van Software AG lijkt vooral geboren uit vrees voor de overzeese concurrentie. In de Verenigde Staten is volgens Streibich alleen al voor ict-oplossingen in de zorg een budget vrijgemaakt van 20 miljard dollar. Daarnaast is nog eens 4,3 miljard dollar toegewezen voor gridtechnologie.

Verder heeft de Amerikaanse regering de mogelijkheid ingebouwd in de huidige stimulatieplannen om het uitgaventotaal tot 70 miljard dollar te verhogen in 2013, zegt Streibich. "Het is dus zaak dat Europa de noodzaak van ondersteuning van de softwaremarkt snel gaat inzien."

Bron: Channelworld.