Aibo was ooit het symbool van status. Bij menig internetbedrijf liepen er tijdens de hoogtijdagen meerdere van deze robothondjes rond. Ook techneuten waren dol op de hond, met name omdat zijn gedrag tot op zekere hoogte aan te passen was. Dit tot ergenis van Sony die dergelijke sites aanschreef met het verzoek de hacks te verwijderen.

Ook de menselijke robot van Sony, Qrio, kan zijn biezen pakken. Daarnaast heeft het Japanse elektronicabedrijf bekend gemaakt niet langer de Quali-naam te voeren voor de serie highend-producten, zoals bijvoorbeeld beamers.

Het schrappen van de robots ligt in de lijn van Sony om het bedrijf te herstructureren en meer te richten op zijn kerntaken. Sinds de Amerikaan Howard Stringer aan het roer staat van het bedrijf gaat al beter met Sony. Zo meldde het bedrijf een kwartaalomzet van 20 miljard dollar, een stijging van 10 procent in vergelijk met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 1,45 miljard uit: een stijging van 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2004.