De muziektelefoon heeft meer dan twee keer zoveel geheugen als vorige modellen en is bovendien voorzien van een nieuw ontwikkelde mediaspeler en touchscreen. De telefoon heeft tevens, in tegenstelling tot de Iphone van Apple, een toetsenbord.

"Onze nieuwe Walkman-telefoon is niet ontwikkeld als reactie op de Iphone, maar als een nieuwe ontwikkelfase van de Walkman", zegt een woordvoerster van Sony Ericsson Mobile Communications. Afgezien van de Walkman-telefoon heeft het bedrijf ook zijn nieuwste Cybershot cameratelefoon met 5 megapixels onthuld.

Het bedrijf heeft daarentegen geen aankondiging gedaan van een mobiele gametelefoon die gebaseerd is op de Playstation Portable (PSP). Geruchten over een dergelijke telefoon werden vorige maand de wereld in geholpen nadat Sony Ericsson een patentaanvraag indiende bij het Patent & Trademark Office in de VS voor een mobiele telefoon met game-functionaliteiten.

"Het patent is geregistreerd, maar we registreren wel meer van dat soort patenten", aldus de woordvoerster. "We hebben voorlopig nog geen PSP mobiele telefoon in de planning." De woordvoerster liet weten dat de huidige focus ligt op muziek, afbeeldingen en het web, niet op de PSP.

Wifi-PSP

Dit betekent echter niet dat PSP-bezitters niet in staat zijn om binnenkort te 'bellen' met hun console. Vorige maand werd bekend dat Sony een overeenkomst voor vier jaar heeft gesloten met telecombedrijf BT uit het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de samenwerking worden er draadloze breedbandfunctionaliteiten, gebaseerd op wifi, aan de Playstation Portable (PSP) toegevoegd.

Dit betekent dat gebruikers in staat zijn om met de PSP 'hoge kwaliteit' videogesprekken te voeren met andere PSP-bezitters als zij in de buurt zijn van een wifi-hotspot. Daarnaast kunnen gebruikers ook ouderwets bellen en sms-berichten versturen en ontvangen. In de toekomst worden ook telefoontjes naar pc's, vaste lijnen en mobiele telefoons mogelijk gemaakt.