Topmodel van de eerste serie mobiele telefoons die de joint venture van Sony en Ericsson heeft ontwikkeld, is de P800. Het toestel heeft een ingebouwde camera en de mogelijkheid om videoclips te downloaden en te bekijken op het grote kleurenscherm van 208 bij 320 pixels. De handset bevat een webbrowser waarmee WAP-pagina's, reguliere internetsites en voor I-mode ontwikkelde sites kunnen worden bekeken. De P800 heeft verder veel functies die normaal op een handheldcomputer te vinden zijn. De telefoon is uitgerust met een organizer die kan worden gesynchroniseerd met de pc en een programma om Powerpoint-, Excel- of Word-documenten mee te bekijken. Het toestel draait op versie 7.0 van het besturingssysteem van Symbian, het consortium waarin ook Sony Ericsson een belang heeft, en ondersteunt Java. De P800 komt in het derde kwartaal op de markt. De prijs van het toestel is nog niet bekendgemaakt.

Z700

Eveneens in het derde kwartaal komt de Z700 telefoon op de markt. Met dit toestel, dat grotendeels dezelfde toepassingen als de P800 biedt, richt Sony Ericsson zich op de liefhebber van games. De handset wordt geleverd met Men in Black en Charlie's Angels, games die gebaseerd zijn op films uit de stal van Sony. Gebruikers kunnen nieuwe spellen of spelniveaus downloaden. Sony Ericsson onthulde verder de T68i, een geavanceerde versie van Ericssons T68. De T68i kan worden gecombineerd met de speciaal voor de telefoon ontwikkelde digitale camera Communicam MCA-20. De handset komt deze week al op de markt en gaat zonder abonnement tussen de 650 en 700 euro kosten. De drie mobiele telefoons werken op het GSM-netwerk en bieden alle ondersteuning voor GPRS en Bluetooth. Sony Ericsson introduceerde naast deze toestellen nog een reeks CDMA-handsets voor de Amerikaanse markt.

Amusement

Nu de markt voor mobiele telefonie verzadigd is, proberen producenten met allerhande multimediatoepassingen consumenten tot de aanschaf van een nieuw toestel te verleiden. Voor Ericsson was de alliantie met Sony juist aantrekkelijk vanwege de ervaring die het Japanse elektronicaconcern heeft met amusement. Naast games gebaseerd op Sony-films zullen gebruikers van de nieuwe telefoons ook muziekvideo's en filmtrailers van de entertainmenttak van Sony kunnen downloaden. Volgens analisten zal de manier waarop Sony Ericsson gebruikmaakt van het entertainmentaanbod van Sony bepalend zijn voor het succes van het bedrijf. Sony Ericsson ging in oktober vorig jaar van start. In het vierde kwartaal leed de joint venture een verlies van 150 miljoen euro op een omzet van 1,04 miljard euro. Dit jaar moet het bedrijf winst maken.