Een topman van Sony, Ryoji Chubachi, zegt tegenover Reuters dat hier echter geen sprake van is. Diverse analisten voorspelden eerder deze week dat Sony de PS3 waarschijnlijk met 100 dollar gaat verlagen om zo de verkoopcijfers op te krikken. Eén analist durfde zelfs te gokken op 150 dollar,

Chubachi blijft echter bij zijn standpunt. "Als we kijken naar de start van de Playstation en de Playstation 2, dan is de start van de Playstation 3 niet ongebruikelijk", aldus de topman.

De Playstation 3 wordt door velen bekritiseerd omdat hij te duur zou zijn en er te weinig aantrekkelijke spellen voor worden verkocht. De Playstation 2 kreeg wat betreft spelaanbod bij de start dezelfde kritiek te verwerken. Bovendien klaagden uitgevers van spellen toen dat de spelcomputer te complex was om goede spellen voor te ontwikkelen. Uiteindelijk zijn er alsnog 120 miljoen PS2's over de toonbank gegaan, waarmee het de best verkochte spelcomputer ooit werd.

De Playstation 3 heeft echter een grote kluif aan de Wii van Nintendo, die voor minder dan de helft van de prijs van de PS3 wordt verkocht. De prijs van de Playstation 3 wordt vooral opgedreven door de ingebouwde Blu-ray-speler.

Ondanks de vastberadenheid van Chubachi is er vanuit de markt nog steeds bezorgdheid over een mogelijke gedwongen prijsverlaging van de PS3. Men is bang dat er dan meer verlies op de console wordt gemaakt dan oorspronkelijk is begroot.

Toch is sinds de start van 2007, ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van de Playstation 3, de aandelenkoers van Sony met 28 procent gestegen. Al wordt dit resultaat misschien ietwat overschaduwd door de groei van Nintendo van 59 procent.