Naar eigen zeggen is Grouper.com na Youtube de populairste site voor het online delen van video. Gebruikers kunnen op de site video uploaden, waarna andere gebruikers deze door middel van een Flash-speler kunnen bekijken. Tevens kunnen de films worden gedownload en worden bekeken op de mobiele Psp-spelcomputer van Sony en de Ipod Video van Apple. Verder kunnen bloggers de films integreren op hun site en kan er door middel van een webcam commentaar worden toegevoegd bij een video.

Grouper biedt software aan waarmee gebruikers video's kunnen bewerken. Volgens Jonathan Shambroom van Grouper maakt de overname het mogelijk dat gebruikers materiaal van Sony kunnen gebruiken in hun eigen video's. Op welke wijze Sony zijn eigen materiaal middels digital rights management (drm) wil beschermen, moet nog nader worden onderzocht, stelt Shambroom.

Het delen van video is booming business. In juli kwam de eerste 'video sharing'-site in de top 50 van meest populaire websites volgens de Comscore Media Metrix. Youtube kwam op de veertigste plaats met 16 miljoen bezoekers in die maand. Dat is 20 procent meer bezoek dan in juni. Grouper had naar eigen zeggen 10 miljoen unieke bezoekers in juli.

Volgens Comscore helpt online video ook andere sites aan bezoek die ten dele gebruikmaken van video. Zo zag Myspace zijn webverkeer in juli verdubbelen in juli en liet Yahoo Video met 21,1 miljoen unieke bezoekers in juli een groei zien van 28 procent.