De Mylo, een afkorting van 'my life online', wordt geleverd met im-programma's GoogleTalk en Yahoo Messenger, voip-dienst Skype en internetbrowser Opera.

Het apparaat weegt 150 gram en is 12,3 cm breed 6,3 cm hoog en 2,4 cm diep. De meegeleverde oplaadbare batterij kan volgens Sony 45 uur muziek afspelen. Bij het gebruik van bijvoorbeeld Skype neemt de gebruiksduur van de batterij drastisch af tot zo'n 3,5 uur, zo meldt The Register.

Naast de voorgeïnstalleerde applicaties kent de Mylo een ondersteuning voor de audioformaten wma, atrac3 en mp3 en voor mpeg4-video. De handheld is uitgerust met een intern geheugen van 1 Gb en een uitbreidingspoort voor Sony's geheugenkaart, de Memory Stick Pro Duo.

Met de Mylo kunnen ook liedjes gestreamd worden tussen gebruikers op hetzelfde netwerk. Veel van de functionaliteiten van het apparaat doen denken aan de Playstation Portable, die ook video en muziek kan afspelen en is uitgerust met wifi.

De Mylo komt vooralsnog alleen in de VS op de markt, waar het apparaat zo'n 350 dollar zal gaan kosten. Een beetje duur, vindt Danielle Levitas van marktonderzoeker IDC. Volgens Levitas zou de Mylo het met een prijs van rond de 300 dollar een stuk beter doen.

Wifi

Levitas vindt de Mylo een interessant product, maar denkt dat de wifi-technologie nog niet gangbaar genoeg is om veel van de mogelijkheden van de Mylo aantrekkelijk te maken voor het grote publiek, zo verklaarde hij tegenover de BBC.

Sony gaat met de Mylo onder andere de concurrentie aan met de mediaspeler Zune van Microsoft, die nog voor het eind van het jaar verschijnt.